Прясно
мляко
3%
Балкан
500 мл
стара цена 1,35
-18%
2
19
Краве масло
Вълчев
125 г
стара цена 2,69
лв.
Десертен
крем
De La Crème
Jotis
ПРОДУКТИ:
• 400 г обикновени бисквити
• 250 мл студено прясно мляко
• 50 мл вино „Мадейра“ (или друго
десертно вино)
ЗА ЯГОДИТЕ:
• 600 г пресни ягоди
• 140 г захар
• 50 мл вино „Мадейра“ (или друго
десертно вино)
1
39
Компот
от кайсии
Piperka
-25%
-20%
лв.
• 1 с. л. лимонов сок
• 1 с. л. нишесте
ЗА КРЕМА:
• 2 пакетчета пудинг „Ванилия“
• 1 л прясно мляко
• 200 г захар
• 80 г краве масло
• 400 мл животинска сметана
1
89
лв.
Био
Мармалад
или конфитюр
Джем и Джем
230 г
Различни видове
стара цена 3,19
8
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
2 часа + време за охлаждане /12 порции
-21%
2
49
лв.
Бисквитена торта
с ягоди
ПРИГОТВЯНЕ:
Ягодите, захарта, виното и лимоновият сок се сипват в
касерола. Варят се около 20 минути без да се разбърква.
След това към тях се прибавя нишестето, предварително
разтворено в студена вода. Готви се на умерен огън, докато
сладкото леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и се оставя да се
охлади.
Пудингът се смесва с част от захарта и малко студено
мляко. Останалите мляко и захар се слагат в касерола и се
кипват. Разтвореният пудинг се налива към тях и се бърка,
докато се сгъсти. Съдът се отстранява от котлона. Добавя се
маслото и се бърка, за да се разтопи. Кремът се прехвърля в
купа, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.
Сметаната се разбива добре. Охладеният крем се разбива
с миксер и се разбърква със сметаната.
Млякото се смесва с виното.
Част от бисквитите се топят в сместа и се редят на дъното
на квадратна форма за торта. Отгоре се разпределят 1/3 от
крема и от ягодите. Следва нов ред напоени бисквити, крем,
ягоди, напоени бисквити и се завършва с крем. Заравнява
се.
Тортата се оставя в хладилник за 4 часа. Поднася се с
останалите ягоди.
лв.
лв.
680 г
стара цена 2,39
0
1
09
1 кг
стара цена 1,59
80 г
стара цена 1,19
89
-19%
Захар
Сладея
ВИ Ж О Щ
ИЗК УСИТЕ Е
Л
Р Е Ц Е П Т И НИ
ПРИЛОЖЕ В
НИЕ Т О