Великден - брошури и оферти

В момента няма актуални брошури

Великден - Търговци

Великден католически/православен

Католически Великден (Пасха или Възкресение Христово) се празнува според Григорианския календар. Наблюдава се разлика в датите на празнуване на Запад и Изток. На Запад Великден се празнува дори ако неделята след пълнолунието на пролетното равноденствие съвпадне с еврейската Пасха, докато на Изток - датата на празника се определя да бъде следващия неделен ден. Символ на католическия Великден е великденският заек. Като обичай е прието и децата да тичат по наклонена поляна, гонейки боядисани яйца.

Православен Великден или възкръсването на Иисус Христос честваме в православна България. Това е най - големият християнски празник, тъй като се чества третия ден, на който Иисус Христос възкръсва от мъртвите след мъчителна смърт на кръст.

Традицията повелява в четвъртък или събота преди Възкресение да се боядисват яйца, първото винаги е в червено като символ за здраве през годината, останалите великденски яйца се правят колкото се може по - шарени. Месят се козунаци, великденска украса краси всеки дом. Изпраща се поне една великденска картичка, винаги има някой, който може да зарадваме. Можем да я изработим ръчно или да купим от специализиран магазин. Традиционно семейството се събира на обяд след църковната служба, великденската трапеза е богата - печено месо, вкусни салати, великденски яйца и козунаци. Вдига се наздравица за цялото семейство.

Оферти за Великден

На Великден също се спазва традицията да се подари малък подарък на децата. Може да зарадвате малчуганите с огромния избор от лакомства и играчки от веригите: Kaufland, Lidl, Billa, Фантастико,T Market и Хиполенд, изберете картички за великден или кошница с плодове и вина. В брошурите на редица магазини може да изберете най - вкусното месо и подправки, за да направите специален великденския обяд.

Пазар за Великден

Моята брошура ви дава възможност да поръчате свежи продукти за великденската трапеза. Брошурите с намаления са най - добрата възможност да купите качествени стоки на добри цени. Може да разгледате категориите за избрани напитки, вина. Не пропускайте и серията луксозни шоколадови яйца, идеален подарък за вас и вашите деца.

Последни брошури