|+80°C
ПРЕОТКРИЙ
БЪЛГАРИЯ
ЗАСТАВАМЕ ЗАДПРИЕМА
Други хигиенни мерки
●
Менютата могат да се заменят с такива за еднократна употреба, напр.
от хартия. Ако се ползват менюта за многократна употреба, те тряб-
Ba ga ce дезинфекцират след всeku клиент.
При ползване на табли от клиенти в обектите за хранене да се измиват и
дезинфекцират след всяка употреба, препоръчително е да бъдат nokpumu c
хартия, която да бъде сменяна след всеки клиент.
Препоръчителен режим на миялните машини - 65°С измиване и 80°С финално
изплакване.
За по-малките обекти, които не разполагат с миялни машини е препоръ-
чително освен използване на стандартните миещи препарати за съдове и
допълнителна дезинфекция – напр. чрез накисване в дезинфекционен разтвор
за определено време съгласно указанията за употреба и последващо обилно
изплакване.
Отпадъци:
редовно изхвърляне на отпадъците
ежедневна дезинфекция на съдовете за отпадъци
кошчетата за отпадъци в тоалетните да се отврят с педал
По възможност да се използва автоматично осветление, особено в тоалет-
Hume.
Почистване на банкоматите в обекта на всеки 30 мин.
Оборотното оборудване и екипировка за клиентите в хотелите (лодки,
джетове, гребла, каяци, сkи оборудване, ски екипировка и gp.) трябва да се
почистват и дезинфекцират след всяко ползване. Могат да се използват хи-
мични дезинфектанти, UV светлина, дезинфекция с озон и др. алтернативни
Memogu, koumo да гарантират безопасността на потребителите.
Но
13