1. ЦЕЛ И ОБХВАТ НА НАРЪЧНИКА
Целта на Наръчника е дa gage насоkи за възстановяване на ХОPeКa cekmopa след
kрая на извънрeдното положение, на база най-добри практики и мерки, прилагани
u преди кризатa c COVID-19, надгрagени с дoпълнителни преnoръkи.
Bсички мерки, koumo ще бъдат взеmu дoпълнително, mрябва да бъдат съобразени с
akmyaлните изиckвания на отговорните инстиmуции:
Министерство на Заравеonазването
Министерство на Туризма
Министерство на Земеделието
Българска Агенция по Безопасност на Храните
Регионалните Здравни Инспекkции.
Тези изисквания oпределят основните съображения за това kаk ga функционират
безопасно за здравето на служиmелите и клиенmuте всички туpиcтически обекmu
за отдих и почивka (хomели, къши за гости и др.), обекти за обществено хранене
(ресторанти, kафенета, барове и др.).
КАК МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ СПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ КРИЗАТА С
COVID-19 C ПОМОЩТА НА НАСТОЯЩИЯ НАРЪЧНИК?
Това ръководство ще ви осигурu
У Почистване и дезинфекция
основните правила и добрите
У Лична хигиена и здраве на служuтелите
прakтuku, kounmo ga изnолзватe
при преодоляване на негативните
У Безопасност на клиентите и гостume
последици за бизнеса от кpизаma
с вируса СOVID-19, Bkлючително
УCоциално дucmанциране
осигуряване на:
Безопасност на храните
ПРЕОТКРИЙ
БЪЛГАРИЯ
4
3ACTABAME 3AA PONHATE NPEANPHEMAH4