КАРТОФЕНА САЛАТА С ПРАЗ, СУШЕНИ ЧУШКИ И БИЛКОВА ЕМУЛСИЯ
"ПРЕОТКРИЙ БЪЛГАРИЯ"
Необходими продуkmu
Количество
за 4 порции/кг
Оферти за
Начин на пригоmвяне:
артикула
Картофи
0,5
стр. 26
У Сльнчогледово олио
0,06
стр. 40
Картофите се нарязват на kубчеma u ce сваряват.
V 1/2 лимон (сок и кора)
Празьт се нарязва на ситно и се nосолява.
У Праз
1/2 стрьк
Пиперките се заливат с гореща Вода и се пасиpam с
щunka cол.
У Чесьн
2 скилидки
V Оцет
У Сушени чушки
0,01
стр. 40
Кьм каpтофите се gобавят празытm, nunepkume,
лимоновата кора и сокът, накылцаният чесън, джоджен,
оцет, сол и пипер. Всичко се разбьрква добре и се сервира
В плоска чиния или върху дъcka.
5 бр.
стр. 41
V Джоджен (сух или пресен)
0,005
стр. 41
Сол и черен пипер
0,004
стр. 41
Билкова емулсия:
За билкова емулсия:
У Магданоз
V Яйца
0,1
Бланширайте билките в подсолена Вода и ги охладете.
2 бр.
стр. 35
Пасирайте билkите със сварените яйца, сол, черен
nunep и добавеme горчица и олио на тьнка струя.
Копьр
0,08
у Горчица
0,01
стр40
Порьсете салатата с емулсията или поднесете отдел-
но в сосиера.
V Олио
0,2
стр. 40
У Сол и пипер
0,05
стр. 41
10