СЛАДКИШ ОТ ГРИС И ЯБЪЛКИ "ПРЕОТКРИЙ БЪЛГАРИЯ"
Необходими продykmu
Количество
за 1 порция/кг
У Ябьлки
0,100
У Царевичен грис
V Брашно
0,033
0,033
У Масло
0,042
У Кристална захар
У Бакпулвер
0,025
0,002
V Канела на прах
0,001
V Олио за намазване
0,003
Начин на пригomвяне:
В дьлбока Кyna смесете гриса, брашното, захаpта и бакпулвера.
Почистете ябьлките, настържете ги и ги смесете с канелama.
В намазненана mава наредете ред суха смес, ред ябълки докато свьршат продуктuте, kamo завьршваме с ред суха смес.
Разтопeте маслото и залейme gecepma.
Печете в предварително загрятa фурна на 180°С за 20-25 мин.
22