99
ЧУШКИ С БЪЛГАРСКА "БУРАТА" ПРЕОТКРИЙ
БЪЛГАРИЯ"
ПРЕОТКРИЙ
БЪЛГАРИЯ
Необходими продykmu
Начин на приготвяне:
Количество
за 1 порция/кг
Ako uзползвате пресни чушки,
изпечете ги и ги задушете в
плик със сол. Смесете всич-
ku сьставки за винегрета
и овкусeте с него чушките.
Загорещете масло в kасерова
u gобавете вече изпечените
орехи. Добаветe nognравkuте и
разбьркайте добре. Оставете
ги да истинаm вьрху хартия.
V 1. Печени чушки
0.12
2. Винегрет:
V Олио от орехи
0.015
У Ябълков оцет
0.02
V Мед
0.01
VОлио
0.03
V Сол
0.002
У Чесън
0.005
За муса от сирена блендирайтe
Всички сьставku и поставетe
У Магданоз, копър, левурда
0.015
В пош.
Аранжирайте в дълбока чиния
kamo nocmавиme nърво чушки-
me, леко отиедени от винегре-
ma, след това орехите и накрая
муса от сирена или направетe
еспума (бьлгарскa .бурата").
3. Мус от сирене:
V Овче сирене
0.1
У Прясно мляко
0.15
У Чесьн
0.005
V Кефир/сметана
V Сол
0.15
0.002
4. Орехи:
0.05
Съвет
V Масло
0.01
V Сол и черен пипер
За дa приготвuте олио от ореxи,
блендирайте 100 г печени орехи и 100 г олио.
Прецедете ги през фина цедка и съхранявайте в хладилник.
0.004
Пушен червен пипер
0.002
V Самардала
V Олио от копьр
0.002
Кефирът може gа се замени с животинска сметана.
0.005
За по ефектно сервиране, направете еспума oт муса от сирена:
Сложете муса в cифон с два патрона въглероден дuokcug.
Разтворете 5 г алгинат в1л вода, nаcиpайте и оставете
ga престои 30 мин.
МЕTRO