ИКЕА - магазини и работно време

Къде да намеря магазини

Прочетете повече

За компанията IKEA

IKEA International Group (ИКЕА) е многонационална фирма, специализирана в сферата на търговията с домашно обзавеждане.

Компанията е основана в Швеция от Ингвар Кампрад през 1943 г.

Най-големият магазин IKEA се намира в Стокхолм и заема площ от 55 200 m², а най-малкият – в Оденсе, Дания и е с площ от 1500 m².

Фирмата разполага с асортимент от около 10 000 изделия. Най-голямата част от оборота принадлежи обаче не на мебелите, а на стоки-аксесоари. Само 40% от печалбите си IKEA дължи на мебелите.

IKEA се отличава и с изключително висок тираж на каталозите си – през 2006 г. те са отпечатани в тираж 160 млн екземпляра. Според някои изчисления през 2003 г. само Библията и книгите за Хари Потър са имали по-висок тираж.

Към октомври 2011 г. IKEA разполага с 332 магазина в 38 страни.

За повечето продукти на компанията, сглобяването на артикулите става от крайния потребител.

Над 16 000 служители в 50 обекта в 10 държави произвеждат 100 милиона броя мебели, които IKEA продава годишно.

Първият магазин на IKEA в България отваря врати в София на 20 септември 2011 г. Новият магазин от семейството на IKEA предлага на българските си посетители повече от 7500 продукта за обзавеждане на дома. Предлагат се легла; мебели тип ругс; кухни, спални, бани, всякакви домакински пособия и аксесоари, многобройни идеи за домашния интериор, предлага се също и транспорт. 

В каталога на фирмата можете да разгледате различни модулни комбинации, брошурата ви дава възможност да научите за различни промоции; Kаталогът можете да разгледате и онлайн, а в самият магазин ще се натъкнете на различни намаления.

Има два ресторанта и бистро.

В магазина работят 330 служители. Той се простира на 29 хил. кв. м. площ. В него посетителите могат да разгледат 55 аранжирани стаи и 3 различни апартамента.

Бизнес идеята на компанията е да направи всеки ден на хората по-добър, като им предложи голям избор от добре проектирани мебели и аксесоари за дома на ниски цени. 

Каталогът на ИКЕА се разпространява безплатно. Той достига до над 750 000 домакинства в региона на София, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил и Перник. Раздава се и в района на магазина. 

Каталогът на IKEA е уникален по рода си. Той се разпространява в началото на всеки месец септември, когато започва новата година за компанията. Посочените в него цени винаги остават същите в продължение на 1 година от издаването му.

В България Икеа има магазин в Cофия и центрове за поръчки в Пловдив, Варна и Бургас.

В магазина се предлагат:

Програмата IKEA FAMILY ви дава специални привилегии, редовна информация за всички намаления, покани за интересни събития, вдъхновяващи предложения и още много други идеи.

За повече информация относно специфични продукти и специални промоции, вижте уеб-сайта на фирмата на: https://www.ikea.bg

Защо обичаме да пазаруваме от Ikea:

Промоции: Оферти за промоционални продукти, които предоставят на клиентите най-добрите цени на пазара.

Последни брошури
Търговци - мебели