Plesio - магазини и работно време

Къде да намеря магазини

Прочетете повече

За компанията Плесио Компютърс ЕАД

Плесио Компютърс е международна компания с 40-годишна история и лидер на пазара на IT продукти и офис консумативи, като централата/седалището на фирмата е в Атина, Гърция. 8 поредни години фирмата е сред 500-те най-бързо развиващи се компании в Европа (Europe 500), измежду 200-те най-големи компании, сглобяващи компютри от компоненти в Европа, а също и сред 100-те най-големи доставчици на офис продукти в световен мащаб.

Плесио България е основана през 2004г. като понастоящем обслужва над 16 000 клиенти от цялата страна, като предоставя цялостно решение при доставката на IT продукти, консумативи и канцеларски материали за офиса.

През 2005 oтвaря врати и магазинът на Плесио в България, който се намира в сърцето на София, на ул. Ангел Кънчев 5 (бившия ‚Клуб на писателите‘). Магазинът е разположен на площ от 850 кв.м. и предлага повече от 11 500 ИТ продукти, канцеларски материали и комуникационни устройства. В магазина работи и сервизен отдел – седем дни в седмицата, който предлага асемблиране и персонализация на компютри. Плесио е единственият магазин за IT продукти в центъра на София с безплатен паркинг за своите клиенти.

В Плесио функционира специализиран B2B отдел за персонално обслужване на корпоративни клиенти. Екип от поне двама професионалисти работи с всеки клиент – “call center” оператор и търговски консултант, които оказват съдействие, както при избора на офис оборудване и консумативи, така и при необходимост от услуги, като например инсталация и техническа поддръжка на офис техника.

Само за 6 години активна дейност на българския пазар за IT продукти фирмата се нарежда на 2-ро място в сферата на офис оборудване, 3-то при продажбите на персонални компютри и на 20-то място в тазгодишната класация на Computer World Top 100 с приходи на компанията от 14 293 млн.лв. за 2010г.

През 1995 г. са осъществени първите продажби чрез каталозите на Плесио -  по един каталог на Плесио във всеки дом и офис, с 24-часова доставка на продуктите.

Издадени са 80 различни типа каталози и брошури в тираж 8 000 000 бр.

През 2005 Плесио създава в България първият многоканален бизнес  модел в Югоизточна Европа с откриването на филиал в страната.

Днес Компанията е сред  лидерите на пазара в съответните сегменти и има оборот почти 15 млн.лв. Магазините в Cофия, Пловдив, Варна, Шумен  и Кърджали се посещават от над 1000 души на ден, а онлайн магазинът на www.plesio.bg  има над 150 000 посещения на месец, като предлага уникални промоции, абонаменти, многообразни компютърни, канцеларски и офис продукти, телевизори; раници; смарт-телефони и телефони с копчета; таблети; фотоапарати (включително и от марката Никон);

Асортиментът е обособен в следните категории:

Лаптопи и таблети

Периферия

Смартфони

Телевизори4

Фото и звуково оборудване

Игри (Gaming)

Печат

Мебели

За повече информация относно специфични продукти и специални промоции, вижте уеб-сайта на фирмата на: https://plesio.bg

Защо обичаме да пазаруваме от Плесио (Plesio):

Последни брошури
Търговци - електроника и бяла техника